Wie ben ik

Even voorstellen, ik ben Jessica Hassell 41 jaar, moeder van een hele lieve dochter Larissa en partner mijn steun en toeverlaat Johan.

Ik heb zo’n 20 jaar met kinderen op verschillende manieren, niveaus en doelgroepen gewerkt. Het varieerde van verschillende soorten kinderopvang tot aan (speciaal) onderwijs.

Het werd eens tijd om het roer eens helemaal om te gooien! Ik heb lang met kinderen gewerkt. De inspiratiebron om gewichtsconsulent te worden is daaruit ontstaan…

De laatste jaren is het mij opgevallen dat steeds meer kinderen niet lekker in hun vel zitten of niet fijn mee kunnen komen omdat hun (zware) gewicht in de weg zit. Ik zag kinderen steeds meer futloos met een gym lesje meedoen en witte koppies tijdens een kringgesprek. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen komt doordat ze te laat naar bed gaan, maar zeker door de rol die voeding hierbij speelt. Verschillende ouders heb ik zien worstelen met gezonde voedingen maar wat is nou eigenlijk gezond? Ook zijn er heel wat ouders die het eigenlijk niet meer weten en denken dat het allemaal zo hoort oftewel het spoor een beetje bijster zijn.

Want ach, wat maakt het uit, ik geef aan me (schoolgaande) kind niet één, maar een heel pak donuts mee naar school, want tja, hij/zij moet toch wat kunnen eten tijdens het tussendoortje? En tijdens de lunch pauze krijgt hij/zij lekker een pizza puntje (alle groentes weer binnen) en als toetje zijn/haar favoriete gebakje bij die lekkere warme bakker… Ieder jaar opnieuw zie je dat de ouders steeds meer het echt niet meer weten. Je ziet het probleem van futloos te zwaar en ongezond of ondervoed steeds meer groeien!!

Ik als juf maakte me er regelmatig zorgen om.

Zelf heb ik jarenlang gelijnd. Maar wat is dat nou eigenlijk ‘lijnen’?? Ik heb verschillende diëten en nieuwe methodes uitgeprobeerd. Ook werd ik getriggerd door verschillende gezonde (power) voedingen die als paddenstoelen uit de grond schoten.

Zelf heb ik dus ook jaar in jaar uit te kampen gehad met een ongezond /gezond gewicht.

Gezonde voeding, kindjes die niet lekker in hun vel zitten, maar ook volwassenen die ik regelmatig tegen kom en mij vertellen dat ze geen zin hebben in de zomer…

Ergens bleef het mij allemaal bezig houden en vond ik het erg boeiend en fascinerend om hier over na te denken. Sterker nog,  “Waarom maak ik hier geen studie van?”

Dat ben ik dus ook gaan doen! In 2015 ben ik gestart met de opleiding ‘gewichtsconsulente’. Begin 2017 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen! En kon ik starten met mijn eigen praktijk!

Super gaaf, want ik kon niet wachten om mensen te helpen en te stimuleren om naar een gezond gewicht te begeleiden/coachen!  En wat nog veel belangrijker is; mensen en kinderen weer lekker in hun lijf/vel te krijgen en daar dan ook gelukkiger van worden!

Regelmatig volg ik informatiebijeenkomsten, praktijkdagen en workshops, zodat ik voldoende kennis blijf houden en op deze manier op de hoogte blijf op het gebied van voeding, beweging, coaching en alle andere ontwikkelingen op het vakgebied.

Met heel veel passie en plezier doe ik dit werk en hoop de komende jaren nog vele mensen en kinderen op weg te mogen en kunnen helpen!

Vriendelijke groet,

Jessica Moritz-Hassell